psychic healingreacties van cliëntenover martinjournalistiek werkfotoserieshome
Een cursus in geestelijke genezingindex
Voorwoord
Het was in 1981 dat ik contact kreeg met mijn geestelijke begeleider, die zich in een transcendent moment te Findhorn-Schotland in een visioen bij mij aandiende als “De Yogi”. Alle kennis die ik nodig zou hebben in de daarop volgende jaren werd in één moment door hem in me geplant. Het was teveel informatie om te onthouden, maar het ging niet verloren. Telkens als ik in mijn genezingswerk voor nieuwe ontwikkelingen kwam te staan was het de reeds door de yogi ingeplante kennis die spontaan omhoog borrelde en me de juiste handreiking schonk om daarmee een voor mij nieuw gebied te gaan exploreren.

“De Yogi” noemde mij nimmer zijn naam, maar toonde mij wel hoe hij er in zijn aardse leven had uitgezien. Eerst kreeg ik hem in zijn Indiase periode als mediterende jongeling te zien die zijn kennis op mij overbracht. Kort daarop voelde ik mij nogal ongemakkelijk met de inwijdingssituatie en kwam “De Yogi” me op mijn gemak stellen door zich in de bossen van Cluny Hill-Schotland aan mij te laten zien op latere leeftijd in zijn Amerikaanse periode aan het begin van de vorige eeuw. Een grijze Indiase man met baard, lang haar en westerse kleding gezeten aan een tafel in een westerse kamer waarvan de wanden werden gesierd door vele platen en er liepen twee poezen rond. Hij stelde me in dat beeld gerust en vertelde me telepathisch dat we nu in het genezingswerk verbonden waren en ik daarover met zijn hulp moest publiceren wanneer ik daar na vele jaren rijp voor zou zijn. Na 22 jaren genezingswerk is die tijd bijna aangebroken.

“ De Yogi” publiceerde bij zijn leven vele schriftelijke cursussen. Omdat hij een Indiër van eenvoudige afkomst was, beheerste hij de Engelse taal maar matig en werd hij bijgestaan door een journalist en een uitgever. Dit driemanschap noemde zich “Yogi Ramacharaka” en publiceerden de schriftelijke cursussen gebundeld in vele boeken die na honderd jaar nog steeds actueel, levendig en uiterst leerzaam zijn. Plaats de naam “Yogi Ramacharaka” in een zoekmachine en je zult alle boeken van dit schrijverscollectief vinden. Helaas alleen in de Engelse taal. Op mijn site bied ik van “Yogi Ramacharaka” de in het Nederlands vertaalde cursus in geestelijke genezing aan.
Dit werk heeft de eigenschap om niet te beklijven bij hen voor wie de beoefening van geestelijke geneeswijzen (nog) niet is weggelegd. Voor hen die op karmische gronden wel tot dit werk geroepen zijn, zal de gegeven informatie een solide basis zijn waaruit de bezielde genezer(es) als van zelf haar/zijn eigen unieke werkwijze zal kunnen ontwikkelen.

Martin van der Velde.


Ga verder naar

Les 1. Over geestelijke genezing

copyright Martin van der Velde 2007