psychic healingreacties van cliëntenover martinjournalistiek werkfotoserieshome


Reacties op Martin's werk


We zijn nu al bijna twee maanden verder en ik herinner me nog het moment dat het er echt om spande. Een ziek gevoel had ik. Het leek op griep, maar ik kon het niet thuisbrengen; hoofdpijn, te dunne ontlasting op ongebruikelijke momenten, snel geïrriteerd, snel moe. Lesgeven op het vmbo in combinatie met tegenwerking van enkele collega's en in de privé-sfeer een moeder die veel zorg nodig heeft, is zeker geen makkelijke opgave, dat vreet energie. Ik heb toen ook besloten een afspraak met je te maken voor een healing in de hoop de resterende weken van het schooljaar op een goede manier af te kunnen ronden.

Zeer verbaasd was ik na afloop van de sessie. Het leek of de boel weer in balans gebracht was. Natintelend van de nieuwe dosis energie en nog enigszins stil van verbazing en verlegenheid als een kind dat nieuwe mogelijkheden ziet, heb ik uiteindelijk de klus toch kunnen klaren. Het griepgevoel was zeer snel verdwenen en is ook niet meer teruggekomen. Weliswaar kreeg ik een paar dagen na de healing een lichte psychische terugval. Dat had je al voorspeld omdat er op de achtergrond nog meer zaken meespeelden. Alleen al het feit dat die duidelijker werden, bracht me verder. Er bleef genoeg energie over en ik kan je nu al vertellen vanuit een groeiend zelfvertrouwen, dat ik er zo langzamerhand genoeg van krijg mezelf steeds weer naar beneden te halen terwijl ik van binnen weet dat veel dingen ook voor mij bereikbaar zijn.

Jezelf geestelijk op een hoger niveau brengen, je vluchtgedrag leren doorzien en kritisch in de 'spiegel' durven kijken, dat zijn dingen die ik door de omgang met jou steeds beter onder de knie krijg. Beter voor mij? Ja, maar tevens voor mensen waar ik mee om ga en dat vind ik ook belangrijk. Dank je wel voor je liefdevolle aandacht.

Ruud VonkMartin van der Velde heeft mijn leven als mens en in mijn vak als hulpverlener beinvloed. Ik ben er gevoeliger van geworden, lichter en steviger. De humor vergaten we niet in de sessies, evenals het kind in mij.
Inmiddels zijn er vele hulpverleners na mij naar Martin gegaan, vanuit het idee: ken uzelve en er is meer dan verbale inzichten.
Het heeft me nederiger gemaakt naar mensen in moeilijkheden: het kan mijzelf overkomen en ieder ander. En vooral: ik ben overtuigd van de mogelijkheden om een ander deel van jezelf te verkennen en deze te volgen. En tenslotte: behoudt het goede wat je al in je hebt en doe daar meer van.

Het lukt met vallen en opstaan, maar het opstaan wordt steeds gemakkelijker!

Tanny Bakker


Voordat ik bij Martin in therapie ging, gebruikte ik al meer dan een jaar antidepressiva en kalmerende medicijnen. Ik voelde me doorlopend angstig en niet in staat tot normaal functioneren. Ik was al bij twee verschillende psychologen en een zogenaamde helderziende geweest maar niets hielp. Eigenlijk vond ik alles aan mezelf, zowel innerlijk als uiterlijk, volkomen waardeloos. Alles jaagde me angst aan; ik woonde zelf op een klein dorpje en vond een stad als Amsterdam bijvoorbeeld doodeng. Maar omdat ik van verschillende mensen had gehoord dat Martins sessies bijzonder goed werkten en iemand me haar cassettebandje met een opname van de sessie liet horen (Martin neemt elke sessie voor je op zodat je er thuis nog eens naar kunt luisteren) trok ik toch de stoute schoenen aan en reisde naar Amsterdam. Ik kan me de eerste sessie nog precies herinneren: ik ging hopeloos en moedeloos naar binnen en kwam hoopvol en een stuk moediger gestemd weer naar buiten. Het werkte meteen al: Amsterdam kwam meteen minder bedreigend op me over. Ik vroeg me af hoe dat mogelijk was en besefte dat ik voor het eerst het gevoel had gehad dat iemand mij werkelijk begreep en mij op waarde wist te schatten. Martin spiegelde op een of andere manier mijn goede eigenschappen waardoor ik ze zelf weer ging leren zien en gebruiken. De "stoelendans" zoals hij het zelf noemt (Gestalt-achtige methode waarbij je werkt met subpersoonlijkheden) vond ik het leukste deel van de sessie omdat dat mij het gevoel gaf eindelijk voor mezelf op te mogen komen en echt zelf iets aan mijn situatie te veranderen. Elke sessie was weer anders: soms een stoelendans, dan een healing of een goed gesprek en als dat nodig was, was Martin altijd weer bereid om dit alles met ongekend geduld te combineren. Ik ben ongeveer een jaar lang maandelijks bij Martin geweest voor een sessie en in dat jaar ben ik mijn medicijnen langzaam gaan afbouwen totdat ik zonder kon. Inmiddels ben ik zelfs in Amsterdam gaan wonen en werken en geniet volop van mijn leven. Echte therapie heb ik niet meer nodig, het gaat goed met mij. Nog wel ga ik zo'n 3 keer per jaar naar Martin voor een sessie; een soort van opfriscursus die ik mezelf gun. Ik heb het gevoel dat dat preventief werkt en mijn energie oppept (en ik vind het leuk om hem dan weer even te spreken natuurlijk). Martin: dank je wel en veel succes met je prachtige website!

Marieke (33 jaar)Hoe lang ken ik Martin al? Voor mijn gevoel al mijn hele leven en toch is dat niet waar, het is 'pas' 12 jaar, eenderde van mijn leven. Ook dat is een hele tijd. Wat Martin in essentie voor me gedaan heeft, is me de weg wijzen, me de juiste kant opsturen door me te vertellen wat mijn 'ding' was/is. Ik weet nog goed toen hij het tegen me zei tijdens die allereerste sessie. Het kwam aan als een mokerslag, alsof ik door een truck werd overreden terwijl ik hem niet aan had zien komen… Dat kwam dus hard aan. Maar ik wist dat het waar was, ik had er niets tegenin te brengen, ik wist wat mijn taak was en Martin zou me helpen. En dat deed hij en hij helpt me nog steeds tot op de dag van vandaag.

Zijn directheid, zijn onomwonden taalgebruik, eerlijkheid, oprechtheid en liefde die hij elke keer weer voor mij heeft getoond, spreken me enorm aan en inspireren mij om aan mezelf te blijven werken. Ook het gevoel van zelfstandigheid en zelfvertrouwen dat ik steeds van hem krijg maken hem tot een inspirerende therapeut. Ik houd namelijk niet van afhankelijkheidsrelaties. Martin heeft me altijd de keus gelaten om te komen wanneer ik dat wilde. Ik ging en ga nog steeds op mijn gevoel naar hem toe. Als ik denk dat het weer eens tijd is om hem te consulteren dan is er ook echt iets. Dan heb ik een geweldige sessie en kan ik er weer weken of maanden tegen. Zo komt het dat ik hem al 12 jaar zo af en toe en soms vaker opzoek. Hij bevestigt wat ik voorvoel en helpt me op weg om er beter mee om te gaan. Ik word er een ontwikkelder, mooier en completer mens van.

MarijnOok al ben ik jouw vriendin en in die zin natuurlijk niet echt objectief, toch wil ik graag iets bijdragen aan deze rubriek op jouw website.
Ik ben ervan overtuigd dat een therapeut zijn of haar "mens-zijn" meeneemt in het "therapeut-zijn" en andersom (zowel jouw cliënten als ik hebben dus veel geluk!). Als ik je in het dagelijks leven als mens meemaak, krijg ik onbewust iets mee van jouw therapeutische kwaliteiten. Wanneer ik problemen ervaar of het even moeilijk heb, weet je me altijd weer subtiel op het juiste spoor en in mijn eigen kracht te krijgen. Ik zie hoe je jouw therapeutische visie ook in je eigen leven in de praktijk brengt en dat maakt die visie voor mij geloofwaardig; je bent iemand die niet alleen maar "praat over" maar werkelijk DOET. Je bent altijd bereid om kritisch naar jezelf te kijken en aan jezelf te werken. Je zegt ook dat dat een continu proces is voor ieder mens en ik ben ervan overtuigd dat dat zo is. Ik vind dat je respectvol en gelijkwaardig met mensen omgaat. Door jou ben ik gaan beseffen hoe sterk gedachtekracht is en hoe je daarmee kunt werken. Eigenlijk ben ik door jou gaan ervaren dat je je leven behoorlijk kunt leren sturen als je bereid bent de verantwoordelijkheid daarvoor aan te gaan. We blijven leren en leven!

Manon BrinkmanBij mijn eerste bezoek aan Martin heb ik mij erg geamuseerd. Het was wel makkelijk zoals hij allerlei kwalijke krachten aanvankelijk de schuld gaf. Zogauw als hij ze opmerkte, stuurde hij ze weg met zijn gedachtekracht. Ha ha, weg ermee. Maar die geamuseerdheid verdween al snel. Plotseling herkende ik sommige entiteiten: de teksten die ze in mijn oren hadden gefluisterd van jongs af aan. De taal die ze spraken. De verschrikkelijke angsten die ze me gegeven hebben. De topzwaarte als ik ´s morgens moest opstaan. Tot mijn stomme verbazing werd ik na een bezoek aan Martin de volgende ochtend kiplekker wakker. En ook de ochtend daarna. Ik wilde aanvankelijk maar één keer naar Martin gaan, maar ik besloot nog een paar keer te gaan. En de groei begon. Door de energie die ik door Martin’s sterke healingen kreeg, had ik de kracht om zelfstandig al na 4 weken mijn jarenlange medicijngebruik af te bouwen. De tijd was daar natuurlijk ook rijp voor. Maar Martin gaf me nog een noodzakelijk zetje die me in mijn eigen kracht deed belanden. Ik ben niet zwaarmoedig meer (!) en ik heb mijn angst voor boze mensen overwonnen. Ik kan nu goed mijzelf verdedigen. Dat was hard nodig! Ik voel dit als een totaal en absoluut wonder! Dit was wel het laatste wat ik had verwacht en had durven hopen.

Eva


topcopyright Martin van der Velde 2007